Det ologiska hatet florerar

Turkiets gräns

Under många år nu har vi bevittnat hur de flesta svenska politiker, de flesta svenska massmedier och även en stor grupp från landets befolkning har öst ut sitt – ofta helt ologiska – hat mot Sverigedemokraterna. Den här veckan har vi fått en stark bekräftelse på just hur självmotsägande det här hatet är.

Denna veckan har det hänt två saker:

Det ena är att Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson har åkt till den turkisk-grekiska gränsen för att dela ut flygblad där han informerar potentiella immigranter att Sverige är fullt och kan inte ta emot fler immigranter. För denna handlingen har det riktats skarp kritik och ibland direkt hat både mot Åkesson själv och mot partiet han företräder. Det har även varit kampanjer där man har samlat in underskrifter mot Åkessons flygblad. ”Du representerar inte mig och handlar inte i mitt namn!” ”Vad Åkesson gör är en skam för vårt land.”

Det andra som har hänt är att EU har beviljat 700 miljoner euro för att stärka den grekiska gränsbevakningen för att förhindra dessa tiotusentals migranter från att överhuvudtaget ta sig in i EU. Dessa pengar skall gå till beväpnad polis och/eller militär som står utstationerade längs med den turkisk-grekiska gränsen. Om man räknar på Sveriges del av EU:s budget, betyder det alltså att denna veckan har det gått 200 miljoner svenska skattekronor för militärer som med vapen i hand skall förhindra migranterna från att ta sig in i något EU-land överhuvudtaget. Allt med den svenska regeringens godkännande.

Alltså, för att förtydliga: Den svenska ”kvasi-regeringen” bestående av Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet och Liberalerna använder denna veckan 200 miljoner svenska kronor för att militärer skall förhindra migranterna från att komma in i Sverige eller något annat EU-land.

Jag har inte sett en enda svensk som har öst ut sitt hat mot svenska regeringen eller mot EU för att dom använder svenska skattepengar för att med vapen i hand förhindra migranterna från att komma till EU. Inte en enda svensk. Istället fortsätter man att utösa sitt hat mot Sverigedemokraterna, som endast delar ut flygblad.

Det är därför som hatet mot Sverigedemokraterna är så totalt ologisk.

Så om du som läser det här hatar Sverigedemokraterna och Åkesson för de flygblad som dom har delat ut, så vill jag säga: Det här är faktisk en av dom gånger som hela EU står samlade bakom beslutet att göra allt som ät möjligt för att förhindra dessa migranter från att ta sig in i EU. Här står faktisk hela EU samlade tillsammans med Åkesson og Sverigedemokraterna.

(Bild: Julian Nyca, använt under Creative Commons 3.0 licens.)