Socialdemokraternas desperata kamp för EU

Nu är det tydligt att EU håller på att kollapsa och Socialdemokraterna är desperata i sin jakt på goda argument för att stanna kvar på det sjunkande skeppet.

I en annons som dök upp på min Facebook-sida idag står Socialdemokraternas ledare Stefan Löfven med ett brett leende om munnen och med texten ”För ett Sverige och EU som håller ihop”. Över fotografiet skriver Socialdemokraterna varmt om EU samarbetet och skriver bland annat att ”när skogsbränderna rasade över Sverige fick vi hjälp av andra länder med brandbekämpningen tack vare EU-samarbetet”.

Alltså låt oss ta några enkla fakta här: Det första landet som hjälpte Sverige med 10 helikoptrar var Norge, som inte är med i EU överhuvudtaget.

Det första landet som skickade brandflyg till Sverige var Italien. Både folket och regeringen i Italien är idag mycket kritiska till EU. En av dom främsta orsakerna till det är att det först och främst är Italien som har fått bära bördan för den ”öppna era hjärtan” politiken som Fredrik Reinfeldt och Angela Merkel förespråkade, eftersom dom allra flesta immigranter kom till just Italien efter att Reinfeldt och Merkel höll sina berömda tal där dom uppmanade människor att fly till Europa.

Det landet som skickade flest brandbilar och flest brandmän av alla var Polen. Detta är speciellt intressant eftersom svenska politiker ibland har gått ut och kritiserat den polska regeringen hårt dom senaste åren, och Polen kommer förmodligen att vara ett av de första länderna som kommer att lämna EU efter Storbritanniens Brexit nästa år..

Nej, Löfven och Socialdemokraterna, man behöver inte ha en bamsestor byråkrati i Bryssel bara för att hjälpa varann med att släcka skogsbränder. Som bevis på detta kan man bara titta på den stora branden på Karmelberget i 2010, där Israel – som inte är med i EU alls – fick hjälp av flygplan och helikoptrar från Grekland, Turkiet, Nederländerna, Schweiz, Cypern, Storbritannien, USA och andra länder med att släcka branden.

När man måste använda så här dåliga argument för ett fortsatt EU-medlemskap, då står det verkligen illa till.

(Foto: Skärmdump av Socialdemokraternas annons på Facebook.)