Tur i oturen för Sverige

Sverige har dom senaste veckorna plågats av ett stort antal skogsbränder. Den blåa linjen i bilden ovanför visar hur stora områden med skog som vanligtvis brinner ner under ett år i Sverige (et genomsnitt för 2008-2017), medan den röda linjen visar hur mycket skog som har brunnit ner så långt under 2018. Vem som helst kan se att detta året har varit katastrofalt för Sverige.

Men Sverige har samtidigt haft lite tur i oturen, eftersom Sverige har mottagit massor av hjälp från andra europeiska länder – så som Norge, Italien, Polen, Frankrike och Portugal – med att släcka eldarna. Och varför har dessa länder haft möjlighet att hjälpa till så mycket? Svaret är i bilden nedanför.

Den blåa linjen visar hur mycket skog som har brunnit ner i EU som helhet under ett genomsnittligt år mellan 2008-2017, medan den röda linjen visar hur mycket skog som har brunnit ner så långt i 2018. Med andra ord: För EU som helhet har denna sommaren haft ungefär hälften så mycket skogsbränder som under et genomsnittligt år.

Denna nyhet kommer självklart aldrig att finnas på SVT, DN, Aftonbladet eller andra medier som konstant serverar alarmistisk propaganda om världens klimat.

(Notis: Båda figurer är hämtade från hemsidan till EUs European Forest Fire Information System, som är tillgänglig på effis.jrc.ec.europa.eu.)