Korruptionen inom EU når nya toppar

Igår blev det uppenbart för alla exakt hur korrupt EU faktisk är.

EU skall vara byggd på principen om fri konkurrens mellan olika aktörer, och det finns lagar inom EU om förbjuder anti-konkurrerande verksamheter från att skapa karteller och monopol.

Samtidigt tycker korrupta politiker och byråkrater i EU att just de har rätt att ha anti-konkurrerande regler om skatter och avgifter, det vill säga det som ger politikerna och byråkraterna deras löner.

Många massmedier, t.ex. BBC, skrev i går att EU har beordrat Amazon och Apple att betala skyhöga skatter till Luxemburg och Irland. Detta betyder att EU accepterar inte att några länder inom EU har lägre skatter är andra länder. EU godkänner inte att länderna inom EU skal kunna konkurrera med varandra om att skaffa arbetsplatser genom lägre skatter.

Med andra ord: När det gäller frågan om skatter och avgifter, det som gir lön och godis till korrupta politiker och byråkrater i Bryssel, så vill EU ha monopol.

Det är denna korruption som håller på att förstöra ekonomin i hela EU. Vilka amerikanska eller kinesiska bedrifter vill starta kontor och skapa arbetsplatser i EU när dom ser hur EU i eftertid upphäver avtal om skatter och tvingar bedrifter att betala höga summor i skatter och avgifter? USA:s president Donald Trump håller just nu på med att reformera de amerikanska skatterna. När han är färdig med det jobbet, vill många amerikanska bedrifter hämta hem sina pengar från EU till USA, och då vill EU ha allvarliga ekonomiska problem.

Det är också den här typen av korruption som har betyd arbetslöshet och fattigdom för många i länderna i Syd-Europa dom sista åren. När ekonomin går dåligt borde EU spara pengar genom att skala bort många av dom onödiga byråkratiska positionerna i Bryssel. Istället har dom förväntat sig att pensionärer och arbetare i länder som Grekland, Spanien, Cypern och Portugal skall ta denna smällen.

Det är på tiden att Sverige tar avstånd från denna korruption och lämnar EU.

(Picture of European Commission by JLogan, used under CC3.0 license.)