Hur är det då med flyktingfrågan?

Så har det nu kommit för en dag. Hans Rosling har sagt öppet det som alla vet, men som ingen vågade säga eftersom Jimmy Åkesson sa det först: Kalle Anka-regeringen tar pengar från bistånd för att finansiera mottagande av flyktingar till Sverige.

Och det är inte bara Kalle Anka som har gjort det. Reinfeldt gjorde det samma under sin tid i Rosenbad. Under 2014 tog Reinfeldts regering, inkluderat Kristdemokraterna, fyra miljarder kronor från biståndsbudgeten för att finansiera mottag av flyktingar i Sverige, enligt SVT. Kalle Anka tar 8,4 miljarder i år.

Även om Sveriges regeringar talar om att hjälpa både här och där, väljer dom i praktiken att skära ner på hjälpen ”där” för att kunna hjälpa ”här.” Dom gör det även om det är självklart att det är billigare att hjälpa där och att Sverige mycket enkelt skulle kunne hjälpa fler människor där än här.

Vad är så resultatet av Sveriges flyktingpolitik? Enligt Norsk rikskringkasting har syriska flyktingar i jordanska läger nu börjat vända tillbaks till kriget i Syrien, eftersom dom svälter i Jordanien. UNHCR har inga pengar att ge dom mat för, eftersom Sverige och andra länder har dragit ner på stödet. NRK berättar om en familj som återvände till den syriska byn Daraa, och några dagar senare blev byn bombad och familjen blev sårade.

Några av dom flyktingar som betalar tusentals kronor för att riskera sina liv på Medelhavet, vill komma till Sverige av ekonomiska anledningar. Andra flyr till Sverige för att undkomma militärtjänst i diktatorstater som inte är i krig. Två tredjedelar av dom som har kommit till Sverige i år, har ingen relation till Syrien överhuvudtaget.

Altså: För att kunna öppna sina hjärtan för ett fåtal ekonomiska och politiska flyktingar, har alltså både Reinfeldt och Kalle Anka valt att stänga sina hjärtan för många fler av dom allra fattigaste krigsflyktingarna, och några av dom är nu så desperata att dom åker tillbaks till kriget.

Är det verkligen rätt att 380 svenska pastorer skriver brev för att stödja en politik som gör att dom allra fattigaste krigsflyktingarna i desperation åker tillbaks till kriget – en politik som Rosling kallar för ”ren rekrytteringsgrund för den så kallade ISIS, det är jättedumt, genuint dumt”?

Vad är då Roslings svar på problemet? Rosling vill att Sverige skall hjälpa flyktingar både här och där, men var vill han ta pengarna ifrån? ”Ta en del från militären,” sade Rosling bland annat.

Håll den tanken ett lite ögonblick.

Kriget i Syrien är först och främst ett krig mellan sunni- och shiamuslimer. Turkiets president Erdogan, som är sunnimuslim, har i flera år blandat sig in i det syriska inbördeskriget på sunnimuslimernas sida. Nu har Ryssland gått in i en koalition med shiamuslimerna.

Under den ena veckan som har gått sedan Ryssland började bomba, har ryska och turkiska flygplan flera gånger nästan kommit i strid med varann. Om Ryssland och Turkiet, som är NATO-medlem, börjar skjuta på varann, har alla andra NATO-länder plikt att gripa in på Turkiets sida. Det vill säga att på grund av Turkiets politik finns det en risk att det syriska sunni-shia-kriget kan spridas till Sveriges grannländer Norge, Danmark, Estland, Latvia och Litauen. I värsta fall finns det alltså en fara för att Assad, Khamenei, Erdogan, Putin och Obama kan leda världen in i tredje världskriget.

Och i den situationen vill alltså Rosling att Sverige skall skära i den militära budgeten för att finansiera mottag av flyktingar till Sverige. Vem skall då försvara Gotland?

Jag måste tyvärr säga att det verkar som om både Alliansen, Kalle Anka och Rosling har väldigt dåliga och ogenomtänkta ”lösningar” på flyktingkrisen.