Kuhnke: Så kan du bekämpa antisemitism

Jag blev oerhört glad när jag på Dagens hemsida på fredag kunde läsa att Sveriges demokratiminister, Alice Bah Kuhnke, lovar flera åtgärder för att bekämpa antisemitism i Sverige. Eftersom det här är en fråga som jag tycker är mycket viktig, vill jag gärna ge Kuhnke några råd för viktiga saker som hon kan göra för att uppnå sitt mål.

Om man verkligen menar allvar med att bekämpa antisemitismen, är det först av allt viktigt att förstå att den moderna antisemitismen – eller hatet mot judarna i Sverige – ofta är kopplat til hat mot den judiska staten.

Det är också viktigt att förstå att dom främsta förespråkarna för antisemitism i världen dom sista 30 åren har varit terrororganisationerna Fatah og Hamas. Dessa två terrorgruppers antisemitism ger sig uttryck i offentlig politik, som när Fatah på sin Facebook-sida för tre dagar sedan lovprisade en terrorist som i 2002 sköt och mördade sex judar och skadade många flera; eller som när dom i sina skolböcker uppmuntrar barnen att tro på en väpnad kamp mot den judiska staten; eller när dom skickar raketer mot judiska städer – raketer som bara har ett enda mål: att döda judar.

Det första som den svenska regeringen bör göra om Kuhnke menar allvar, är att dra tillbaka erkännandet av den palestinska staten. Fatah har otaliga gånger haft en möjlighet att få en palestinsk stat som en del av ett fredsavtal med Israel, men dom har tackat nej varje gång. Nu försöker Fatah istället att gå direkt till FN för att få en stat utan att behöva skriva under ett fredsavtal med Israel. Eller, för att säga det på ett annat sätt: Fatah vill ha en palestinsk stat utan att behöva ge upp sin antisemitism och sin väpnade kamp mot judiska mål. När den svenska regeringen erkänner denna stat, och därmed belönar Fatahs antisemitism, är det självklart att svenska judar också blir berörda av mer antisemitism än tidigare.

Det andra som den svenska regeringen kan göra, är att sparka bostadsminister Mehmet Kaplan, som i maj 2010 var med på en konvoj skepp i samarbete med den turkiska terrororganisationen IHH, som tidigare har samarbetat med Al-Qaeda. Kaplan har också inbjudit en ökänd antisemit till Riksdagen. När man har folk som Kaplan med i regeringen, skickar man signaler i Sverige om att antisemitism är helt okay.

Kuhnke bör också be utrikesminister Margot Wallström att besinna sig i sin kritik av den judiska staten. När regeringen har gjort dom här första tre sakerna, är jag redo att ge flera råd om hur antisemitism kan bekämpas i Sverige.

Och om någon person från Alliansen får läsa detta, vill jag säga: Skrota decemberavtalet med regeringen! Decemberavtalet betyder att Alliansen i praktiken har blivit en stödjepelare för det som verkar vara den mest antisemitiska regeringen inom EU. Och det kan omöjligen vara bra för Sverige.